Vlaams Belang spreekt over 'schepen van zoutmijnen'

Print
Zandhoven - De gemeente deelde in november gratis zoutzakjes uit aan alle inwoners.
Gemeenteraadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) wou tijdens de jongste gemeenteraad donderdag schepen Steven Van Staeyen (CD&V) interpelleren, maar die was door omstandigheden niet aanwezig. Bij afwezigheid van de “schepen van zoutmijnen”, zoals Stulens Van Staeyen al noemde, ‘pekelde’ hij dan maar burgemeester Luc Van Hove (CD&V).
 
“Op foto’s was te zien hoe de schepen en de burgemeester hoogstpersoonlijk aan De Populier die zoutzakjes in de wagens van de mensen legden. Ik zie dat eerder als een pr-stunt. Mag ik u vragen wie Sinterklaas en wie Zwarte Piet is van jullie twee? En hoeveel deze zoutbedeling onze bevolking heeft gekost. Ik vind dit veeleer een taak van het OCMW.
Akkoord als kansarmen gratis strooizout krijgen, maar de gewone burger kan dat nog zelf betalen”, vond Paul Stulens.
 
Volgens burgemeester Luc Van Hove kost een zoutzak van 10 kilogram 1,3 euro. “We hebben duizend zoutzakken uitgedeeld. De gemeente doet er zelf profijt aan als de mensen voor hun deur strooien, want het bespaart onze strooiploegen heel wat werk. Het is dus een win-winsituatie voor iedereen. Dat zout betaalt zichzelf terug.”
 
Gemeenteraadslid Leo Rens (Groen) was dat idee wel genegen.
“Maar misschien kunnen we volgende keer voor een milieuvriendelijker alternatief kiezen.”
Volgens de burgemeester werd dat overwogen. “Maar zand om te strooien, zoals sommige andere gemeenten doen, verstopt de rioolkolken. Je kan het enkel doen waar geen riolering is.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio