© kma

© kma

1/2

Stakingspost aan OLV van Troost deelt peren uit

Ook aan WZC Onze-Lieve-Vrouw van Troost was een stakingspost. Al van kwart na zes 's morgens deelden de stakers peren uit aan voorbijrijdend verkeer, om aan te geven dat ze een peer gestoofd werden door de regering.

Binnen was er een normale personeelsbezetting om voor de 75 bewoners in het woon- zorgcentrum en nog de 75 bewoners in de serviceflats goede opvang te verzekeren.

Kashka, Ann, An, Inge, Nancy en Ruth deelden chocomelk en peren uit, "omdat wij ons zoals een gestoofde peer voelen", zeggen ze. "In onze sector kan je niet tot je 67ste werken. Het werk is fysiek en zwaar. Iemand van onze collega's zou normaal volgend jaar met pensioen gaan. Het valt af te wachten of dat kan doorgaan."

Veel bewoners kwamen ondanks het miezerweer de stakers een hart onder de riem steken. Ook de familie van de bewoners reageerde begripvol. Maar op het Nazarethpad zelf waar de stakers hun fruit uitdeelden, viel de actie niet bij iedereen in goede aarde. "Iemand in een jeep reed ons bijna omver, en ook een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis die hier vanochtend passeerde, reageerde heel nijdig. Ook zij peerde er plankgas vandoor. Dat begrijpen wij niet, want zij zou moeten snappen waarom wij hier staan vandaag."

Een van de stakende dames droeg een grijze bomma-pruik. "Als wij tot ons 67ste moeten werken, kunnen we net zo goed bij de bewoners aansluiten, want dat zijn dan generatiegenoten die wij moeten verzorgen."Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio