© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Een tongeske draaien op de La Bamba"

De 55-jarigen van Pulle organiseerden zaterdag een fuif in Het Anker naar de gouden uitgaanstraditie van 1975.

kmatthyssen

In plaats van alleen de traditionele receptie, wilden de (oud)-Pullenaars uit bouwjaar 1959 nog eens hun wilde uitgaansleven van anno 1975 herbeleven, het jaar waarin ze zestien werden en voor het eerst mochten uitgaan. In de praktijk kwam dat in Pulle toen neer op een KLJ-fuif in zaal Het Anker of zaal Vrolijk België in Pulderbos, meestal na een ‘ontspanningsnamiddag’ met de jeugdbeweging.

René ‘Nèj’ Langmans (55) en Jan ‘Jakke’ Steurs (55) waren ambitieus, want hun droom was niet enkel om nog eens met de 55-jarigen uit de bol te gaan maar ook om zo veel mogelijk mensen uit te nodigen uit Broechem, Grobbendonk, Pulderbos en de rest van de omliggende gemeenten die in de seventies in Het Anker uitgingen. En hoewel ze elkaar dikwijls niet meer herkenden - met hun buikjes, kaalheid en brillen - waren het nog altijd de grootste feestneuzen van weleer die weer de dansvloer onveilig maakten.

“De scouts bestond nog niet in Pulle. Er waren de KLJ’ers en de Kajotter”, herinnert Langmans zich, wiens in Parijs wonende zoon speciaal was overgekomen om te ‘garçonnen’, zonder dat zijn vader het wist. “Het Anker was onze pleisterplaats. Eerst werd er wat gevolksdanst en daarna weerklonk Born to be Alive van Patrick Hernandez. Het was de periode van de disco. Dat was nog eens échte muziek.”

Jakke Steurs weet nog dat de lichten gedempt werden als de La Bamba begon. “Het moment om een ‘tongeske’ te draaien. Wij moesten altijd wachten op dat liedje om een meisje te tonen dat we verliefd op haar waren. Hopelijk speelden ze dat nummer dan niet te laat, want tegen middernacht moesten die meisjes thuis zijn. Ach, vroeger was er meer ruimte voor romantiek.”May Laenen (55) herkende al haar fuifvrienden nog. “Terwijl dat niet evident is, want na de kleuterschool gingen wij naar een aparte meisjes- en jongensschool. Dus zo lang hebben wij niet samen in de klas gezeten.” Cafébaas Danny Kesselaers draaide uit sympathie als deejay een hele avond gratis oldies. Aan het taalgebruik van sommige fuivers kon je wel horen dat ze al een half leven achter de rug hadden. Zoals: “Voke, ik ben mijne sjakos kwijt.” “Jamaar moeke, ik heb die achter de toog gezet.”

De opbrengst van de avond ging naar het Revalidatiecentrum Pulderbos.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio