Tweede generatie neemt fakkel over

Van Hauwe-Somers en Co Foto: Mia Uydens

Tweede generatie neemt fakkel over

Print
Jef Van Hauwe (65) en Vica Somers (65) startten 45 jaar geleden een schilders- en behangwinkel aan de Liersebaan. Van Hauwe-Somers groeide uit tot een begrip voor interieurdecoratie. Nu ze samen 130 jaar oud zijn, geven Jef en Vica de fakkel door aan hun kinderen, die een "co" achter de naam hebben gezet.

Van Hauwe-Somers en Co heet de interieurzaak sinds kort, en die co staat voor Bart Van Hauwe (45) en zijn zus Ingrid (43). Ook Barts vrouw Katia zei haar baan in de boekhouding vaarwel en werkt sinds de overname mee in de winkel. Hun ouders zijn blij dat hun levenswerk wordt voortgezet. “Veel mensen zien Van Hauwe nog altijd als ‘de schilder”, zegt Bart. “Terwijl de zaak enorm geevolueerd is. Wij doen al een hele tijd ook totaalinrichtingen, van slaapkamers, badkamers tot keukens en winkels. Zo hebben we horecazaken in de regio, zoals Het Renteniershuis in Viersel indertijd, een eigen ‘look’ gegeven. Zelfs gyprocwanden en gevelbepleistering doen wij intussen.”

Dat ze ‘met pensioen’ gaan, mogen we van Vica niet schrijven. ‘Op rust’ vindt ze nog een vreselijker woord. ”Omdat we nog niet van plan zijn om in de zetel te niksen. Maar Jef en ik vonden het op ons 65ste wel het juiste moment om de volgende generatie achter het stuur te zetten”, vertelt ze.

 

De schrijnwerkerij leerde Bart van de schrijnwerkers in het ouderlijk bedrijf. ”Meubels renoveren, maatkasten en keukens maken, badkamerrenovatie: ik wil me daar nog verder op toeleggen.”

Alleen Ingrids man Tony is niet mee in het bedrijf gekomen. “Het is te zeggen: hij is zelfstandig elektricien en heeft zijn firma Powerline. Voor verlichting werken wij samen met hem.” Wat de interieurtrends zijn? “Retro- en accentmotieven zijn in, maar ik kan al die trends onmogelijk in één zin vangen”, zegt Ingrid.

Jef Van Hauwe komt binnen in zijn witte schildersbroek. Of hij nu op zijn lauweren gaat rusten? Zijn vinnige blik verraadt het tegendeel.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio