© Sophie Brabants

Studenten steunen Stijn met taartenverkoop

Om Stijn Vermeiren te steunen, die verlamd raakte na een duik in een vijver in Pulderbos, zijn enkele studenten gestart met een taartenverkoop. Ze willen hem een duwtje in de rug geven voor de aankoop van een aangepaste keuken.

kmatthyssen

Deion, Jana, Lana, Stefanie, Indy en Sophie werkten op school rond een goeddoelproject. “Van het een kwam het ander”, vertelt Sophie Brabants. “Ik kende het verhaal van Stijn via zijn nicht en het had me erg aangegrepen. Vooral zijn vechtlust bewonder ik. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel kom je na zo’n zwaar ongeval in een rollercoaster terecht.”

Sophie en haar medestudenten besloten van deur tot deur taarten te gaan verkopen. “De taartenverkoop loopt nog tot 15 november. Op 29 november worden ze aan huis geleverd. Wij spitsen ons toe op de Zandhovense deelgemeenten, omdat de leveringen haalbaar moeten zijn voor ons. Het bedrag schenken we integraal aan Stijn voor de inrichting van zijn huis, en meer bepaald zijn aangepaste keuken. Als rolstoelgebruiker moet het werkblad bijvoorbeeld op een andere hoogte staan.”

De jongelui brachten Stijn intussen een bezoekje. “Hij vindt het lief van ons”, zegt Sophie. “Via deze weg willen we het bekendmaken, zodat mensen die deze week een taartenverkoper aan de deur krijgen, weten dat het een echte actie is. Mensen die Stijn graag steunen sturen hun naar steunstijn@outlook.com, en dan komen wij langs.”

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio