© Mia Uydens

Voorlopig nog geen vaste opvolger gevonden voor pastoor Stan

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) verklapte het zondag tijdens de dierenwijding: pastoor Stan Lambaerts (74) gaat vanaf 1 januari met pensioen. Een echte opvolger is er nog niet gevonden. De vicaris zal bijspringen.

Twaalf jaar lang was Stan Lambaerts priester in Zandhoven. Hij kreeg er ook Pulderbos, Massenhoven en Viersel bij. Door oogproblemen moet hij nu stoppen. “Ik kan bijna niet meer lezen”, vertelt pastoor Stan. “De letters vergroten helpt weinig, want mijn centrale zicht is weg.

Ik rijd al vier jaar niet meer met de auto maar doe alles met de fiets. Om meer gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer, verhuis ik naar het Antwerpse, waar ik nog mooie jaren hoop te beleven”, vertelt hij.

De parochies van Zandhoven, Massenhoven, Viersel en Pulderbos laten hun pastoor Stan niet graag vertrekken, want ze willen niet zonder vaste priester vallen. Een opvolger is nog niet gevonden of benoemd.

Bisschoppelijk vicaris voor vicariaat Kempen, Wim Selderslaghs (45), die nu al een bureau heeft in het klooster der Zwartzusters aan de Kapellebaan in Zandhoven, zal wellicht naar daar verhuizen. Het is de bedoeling dat hij elke tweede zondag van de maand de eucharistie doet. Op zaterdag om 17u zal dat in Pulderbos zijn, gevolgd om 18.30u door een mis in Viersel. Zondag om 9u is Massenhoven aan de beurt en om 10.30u kunnen de gelovigen in Zandhoven naar de viering. Voor de rest zullen er nog wekelijks gebedsvieringen voorgegaan door leken zijn.

Wim Selderslaghs is afkomstig uit Schelle. Hij was van zijn zesde tot zijn 37ste lid van de chiro. In 2006 werd hij zelfs nationaal chiroproost.

Selderslaghs ging in die hoedanigheid nog mee op kamp. Hij staat dus dicht bij de jeugdbewegingen en was al priester in Oud-Turnhout, Kasterlee en Vosselaar.

Er bestaat nog een kans dat pater Jos Bastiaensen, een scheutist die lang in Japan verbleef en nu op rust is in Missiehuis van Scheut in Schilde, de vierde zondag van de maand nog de eucharistie zal voorgaan in Zandhoven.

KMAMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio