© mu

© MU

© MU

© MU

© MU

© MU

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sint-Hubertusviering met 215 paarden en 70 honden

Zandhoven maakte haar naam als paardengemeente zondag weer helemaal waar. Maar liefst 215 edele viervoeters - veertig meer dan vorig jaar - kwamen zondag naar de Sint-Hubertusviering met dierenwijding. Ook zeventig honden waren van de partij.

kmatthyssen

Luc Van Hove, burgemeester van Zandhoven, bedankte iedereen, en ook in het bijzonder priester Stan Lambaerts die met Nieuwjaar op pensioen gaat. "Wat zou een wijding zijn zonder pastoor", zei de burgemeester. "Waar u volgend jaar ook woont, we komen u halen op 8 november voor de volgende wijding", zei Van Hove tegen pastoor Stan.

De priester op zijn beurt gaf ieder paard en hond een stukje gewijd brood. "Wat zou de mens eenzaam zijn zonder dieren", sprak pastoor Stan zijn jaarlijkse wijze woorden van elke wijding. Alle deelnemers kregen een regenjek van de gemeente in een soort plastieken tennisbal, die niet gemakkelijk open te krijgen was, en daarna nog veel moeilijker weer dicht te krijgen met het regenjasje erin.

De LRV, maneges en aangespannen rijverenigingen deden eerst een optocht door het dorp. De heraanleg van de N14 hield dus niet veel deelnemers weg van de wijding.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio