Lierse pakt vlotte zege in Eisden

Foto: pn

Lierse pakt vlotte zege in Eisden

Print
Dankzij een ruime en verdiende 1-4 uitzege bij Patro Eisden houdt Lierse de achtste plaats in het vizier. De Pallieters kwamen in Limburg op achterstand, maar Bougrine, twee keer Velikonja en de ingevallen Benson deden de match kantelen.

Eisden hapte een snelle voorsprong, toen Ladrière in de draai Brondeel kansloos liet met een schot in de verste hoek. Lierse lukte echter meteen de gelijkmaker. Bougrine trof raak met een schuiver van op afstand. De Pallieters bekroonden nadien hun overwicht met een poging van Masika in het zijnet en een knap schot van Allach.

Meteen na de pauze zaten de Pallieters toch op rozen, toen Velikonja op aangeven van Bougrine balverlies van Camara uitbuitte. Lierse liet aanvankelijk na de score verder op te drijven, maar werd geholpen door een domme tweede gele kaart van Iboma. Luttele minuten later was de wedstrijd gespeeld. Benson zette een knappe actie op, Velikonja rondde af. Benson plaatste nadien zelf nog de kers op de taart.

Door zijn zege telt Lierse nu nog twee punten achterstand op Union, het nummer acht in het klassement. Komend weekend staat voor de Lierenaars het streektreffen met SK Heist op het programma.

PATRO EISDEN: Biersard, Iboma, Brullot, Obin, Battista, Wala Zock (64’ Lambin), Camara, Farin, Etien, Ladrière (81’ Degeling), Okitokandjo (64’ Orye).

LIERSE: Brondeel, Habarugira, Buysens, Weuts, Poelmans, Ankomah, Bougrine (88’ El Ansri), Allach, Tahiri (66’ Benson), Masika (85’ Bruylandts), Velikonja.

DOELPUNTEN: 9’ Ladrière 1-0, 10’ Bougrine 1-1, 49’ Velikonja 1-2,79’ Velikonja 1-3, 88’ Benson 1-4

GELE KAART: Etien.

RODE KAART: 77’ Iboma (2x geel).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio