Verkiezingen 2018 - Merksem

PVDA Merksem: drie kandidaten met drie prioriteiten

Foto: PVDA

PVDA Merksem: drie kandidaten met drie prioriteiten

Print
Merksem - Tristan Faes, Saida Toumsi en Ivan Heyligen zijn de top drie kandidaten voor de PVDA voor de komende districtsraadverkiezingen van 14 oktober.

Ze gaan de volgende jaren voor beter openbaar vervoer, investeringen in jongeren en wijken, en willen het project PleinPatrons naar Merksem Dok halen.

Tristan Faes trekt de lijst, is operazanger en sinds januari 2013 districtsraadslid. Op de tweede plaats staat Saïda Toumsi, huisvrouw en voormalig sociaal werkster. Ivan Heyligen, is dokwerker, vakbondsmilitant bij ACV Transcom en muzikant.

“Het openbaar vervoer heeft in Merksem dringend nieuwe investeringen nodig”, zegt Tristan Faes. “Het district moet ook bij het stadsbestuur en de Vlaamse regering blijven aandringen om de besparingen bij De Lijn terug te draaien. Uit de Grote Bevraging die we de afgelopen maanden ook bij honderden Merksemnaren deden, bleek dat Merksem buslijn 650, die niet meer door de Nieuwdreef rijdt, terug wil.”

“De afgelopen legislatuur is er geïnvesteerd in bepaalde projecten voor de jeugd maar de grote projecten die in het bestuursakkoord gesuggereerd werden, waarbij meest besproken de fuifzaal is in Bouckenborgh, zijn helaas gesneuveld. De projecten die er wél kwamen waren zonder twijfel positief maar bedienden slechts een deel van de jeugd. De jeugd van wijk Dok bleef met lege handen achter. Besparingen bij Kras, geen investeringen in hùn voetbalpleintje, en ga maar door", zegt Faes.

En verder: “Wijk Dok is geen eenvoudige buurt, maar heeft wel een boeiende mix aan culturen en een enorm potentieel dat nu niet gebruikt wordt. Daar willen we graag verandering in brengen, door een werking met PleinPatrons op te starten, naar analogie met Borgerhout. In plaats van te investeren in camerabewaking, willen we jongeren uit de wijk een opleiding tot animator geven. Zo kunnen zij zelf verantwoordelijkheid dragen en zorgen voor een goede sfeer op hun pleintje. Zo halen we het beste in alle jongeren naar boven.”

Verkiezingsnieuws