Verkiezingen 2018 - Merksem

© Koen Dhollander

Merksemse charmezanger Marco Martinez op Open Vld lijst

Marco Martinez oftewel Marc Geentjens zal bij de districtsraadsverkiezingen in oktober op de lijst staan van Open Vld in Merksem. Geentjens is geboren en getogen in Merksem, bekend als zanger en de drijvende kracht achter Merksem Schlagert.

kdm

Marco Martinez oftewel Marc Geentjens is geboren en getogen in Merksem en al meer dan 32 jaar actief in het culturele leven in Merksem. Hij zette zijn eerste muzikale stappen in het bekende café van Pierre De Deken. Sindsdien zingt, acteert en presenteert hij op verschillende events. Het meest bekende project van Marco Martinez is ongetwijfeld Merksem Schlagert, dat dit jaar aan een tweede succesvolle editie toe was.

Geentjens: 'Als Marco Martinez probeer ik mensen te entertainen en enthousiasmeren. Ik heb voor een stuk gezien hoe Merksem zijn vrolijkheid en gezelligheid is kwijt geraakt. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook in de hoofden van vele mensen. Met Merksem Schlagert hebben we bewezen dat we wél mensen op de been kunnen krijgen, dat het in Merksem wél gezellig en goed wonen en leven is. Dat wil ik nu ook politiek vertalen.'

Kandidaat-districtsburgemeester Bavo De Mol sluit zich daar bij aan. “We moeten zoals Marco zegt Merksem weer op de been krijgen. Het getouwtrek over Schaal Sels wordt, vrees ik, de doodsteek van de braderij. Net terwijl we een groot event nodig hebben, maar wel dan één op een andere leest. We moeten zoeken naar een eigen vorm van Borgerrio, de Reuzen- of Geitenstoet. We zouden bijvoorbeeld de Vredesfeesten een update en upgrade kunnen geven. Met Marco hebben we iemand op onze lijst die ons daarbij kan helpen.”

Geentjens zal op de 7de plaats op de Open Vld lijst in Merksem staan.

Verkiezingsnieuws