© Zorgbedrijf Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen opent nieuwbouw Melgeshof

Zorgbedrijf Antwerpen opende zaterdag met een groot buurtfeest de nieuwbouw van woonzorgcentrum Melgeshof.

In de nieuwbouw vinden bewoners ruime kamers en al het comfort dat senioren vandaag verwachten. Zo is er in elke kamer een eigen rolstoeltoegankelijke badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet en heeft elke bewoner een ingemaakte kast, een tv en een ijskastje.

Op dit moment zijn 88 eenpersoonskamers in gebruik. Als de tweede fase van de bouw klaar is zullen er 180 bewoners wonen in het nieuwe Melgeshof.

Het dagverzorgingscentrum verhuisde al enkele maanden geleden van het oude gebouw naar het nieuwe. Het dagcentrum ontvangt dagelijks tot 15 mensen die overdag zorg en ondersteuning nodig hebben en ’s avonds terugkeren naar huis. De vervoersdienst van Zorgbedrijf Antwerpen haalt de klanten van het dagverzorgingscentrum ’s ochtends op en brengt hen ’s avonds weer naar huis als ze dat wensen.

In de nieuwbouw bevinden zich ook 37 serviceflats: het zijn rolstoeltoegankelijke flats met een lichte woonkamer, een ingerichte keuken, een moderne badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. De flats zijn verhuurd of verkocht met een woonrechtcertficaat. Enkele flats zijn nog te huur of te koop. Tijdens het openingsfeest was onder meer een live uitzending door Radio Minerva en een optreden van Luc Caals. De officiële inhuldiging gebeurde met de aanwezigheid van Marco Laenens, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio