© Koen Dhollander

JONGCD&V Merksem houdt druk op De Lijn voor buslijn 650

In één van de wachthokjes van de oude buslijn 650 in de Nieuwdreef in Merksem stonden donderdagmiddag heel wat jongeren van JONGCD&V en ouderen van de Seniorenraad Merksem.

kdm

Met de ludieke actie, want het bushokje was snel omgetoverd naar een kerststal, wil JONGCD&V Merksem opnieuw aandacht vragen voor het verdwijnen van buslijn 650 (Kapellen-Merksem-Luchtbal). Sam Voeten en Jasper Delanoy (JONGCD&V): 'De Lijn besliste eerder dit jaar en zonder enige inspraak om de bus niet meer langs de Nieuwdreef te laten rijden. Hierdoor verdwijnen er drie haltes en verliezen heel wat inwoners een vlotte en noodzakelijke aansluiting met het centrum van Merksem.' 'Het district heeft met tram 2 en 3 één van de belangrijkste vervoersassen in Antwerpen. En toch blinkt deze niet uit in kwaliteit. Bij storingen ontbreekt noodzakelijke communicatie vanuit De Lijn. Evenementen in het Sportpaleis zetten nog steeds grote druk op het tramaanbod, met wachttijden die oplopen tot 30 minuten. Borden die aangeven wanneer een tram aankomt werkten maandenlang niet', zegt men bij de JONGCD&V'ers.

De jongeren blijven druk zetten want volgens hen is er in maart 2018 een evaluatie van De Lijn en ze hopen alsnog dat de buslijn terug komt.

Het afschaffen van de buslijn is omstreden en kwam al veel in de pers. Het treft de vele bewoners van de Nieuwdreef, maar ook de bezoekers van het cultureel centrum en de muziekacademie.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio