Nieuwe Brug van den Azijn wordt zondag geplaatst

Print
Deurne / Merksem - De brug van bijna 1000 ton staal ligt klaar op het montageterrein en wordt zondag op de nieuwe landhoofden geplaatst. Voor de toeschouwers is er op een veilige afstand van de brug een aparte locatie voorzien.

Door deze werken is de Vaartkaai ter hoogte van de brug en de Metropoolstraat ter hoogte van het montageterrein heel het weekend onderbroken voor alle verkeer.

De nieuwe brug heeft een totale overspanning van 123 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. De brug overspant naast het Albertkanaal (met een breedte van 63 m) ook de oeverstroken waardoor onder de brug ruimte wordt gelaten voor de Vaartkaai en de Merksemsesteenweg en de jaagpaden/fietspaden onder de brug.

Bij de herbouw van de brug werd veel aandacht besteed aan voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Zo worden in beide richtingen opnieuw vrije busbanen aangelegd en komen er aan beide kanten van de rijweg vrijliggende eenrichtingsfietspaden en voetpaden.

Er wordt aan de kant van Merksem ook een fietshelling aangelegd om de verbinding van het fietspad langs het Albertkanaal (Vaartkaai) met het fietspad op de brughelling te realiseren. Het oversteken van de Vaartkaai gebeurt via een oversteekplaats die voorzien is van een middeneiland met opstelruimte voor de fietsers.

Volgens de opgemaakte planning zou de brug begin april 2018 openen voor het verkeer.

Lees ook: Nieuwe Brug van den Azijn begint vorm te krijgen

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio