© JONGCD&V Merksem

© JONGCD&V Merksem

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Fietsersbrug aan de IJzerlaan is onveilig voor fietsers"

Volgens JONG CD&V Merksem is de nieuwe fietsersbrug aan de IJzerlaan te gevaarlijk voor fietsers, de jongeren bieden daarom een veiliger alternatief aan.

KDM

Volgens de jongeren is de stelling te steil waardoor vooral ouderen en kinderen de brug niet op geraken. De betonblokken onderaan de helling zijn in combinatie met een steile afdaling een levensgevaarlijk obstakel. Tegelijk is er geen veilige doorgang aan de voet van de brug. Fietsers moeten ondermeer in een blinde hoek de straat oversteken.

Daarom ging JONG CD&V Merksem op zoek naar een haalbaar, betaalbaar en veiliger alternatief, namelijk een rondpunt aan de voet van de brug. Ze willen daarbij ook het ontdubbelen van het verbindingsfietspad door gebruik te maken van de nabijgelegen Taxandriastraat.

De jongeren gingen maandag tijdens de spits naar de fietsersbrug en vroegen de fietsers of hun alternatief hen aansprak. In de marge van de gesprekken viel het tevens op dat heel wat Merksemnaren kloegen over de gebrekkige ontsluiting van Merksem, waarbij Merksem soms op een eiland lijkt.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio