© Koen Dhollander

De Lijn ontvangt afgevaardigden Merksemse Seniorenraad

De Merksemse Seniorenraad vroeg een gesprek met De Lijn over het afschaffen van bus 650 in de Nieuwdreef. Op 8 juni 2017 werden 4 afgevaardigden van de Merksemse Seniorenraad ontvangen bij De Lijn in de Grotehondstraat in Antwerpen.

kdm

De afgevaardigden gaven het belang van de buslijn aan, ze benadrukten het gebruik van bus 650 door schoolkinderen, over CC Merksem en de muziekschool. En de grote hoeveelheid ouderen die in de appartementsblokken aan de Nieuwdreef wonen.

'Tijdens het gesprek liet De Lijn ons de situatie zien via een powerpointvoorstelling. De reden van verandering werd uitvoerig benadrukt en mogelijke oplossingen werden opgesomd. Maar ons voorstel om bus 650 toch het traject Nieuwdreef, Bredabaan, Groenendaallaan en zo door Luchtbal te laten rijden werd niet als oplossing gezien. De bus moet dan verder rijden en dat kost geld aan De Lijn. Al onze andere voorstellen om Buslijn 33 via de Nieuwdreef te laten rijden werd ook niet als oplossing gezien. Zelfs niet tijdens de werken aan de Azijnbrug', klinkt het bij de seniorenraad.

Voor de seniorenraad is het nu heel duidelijk, de Nieuwdreef krijgt geen busverbinding naar de Bredabaan. De raad betreurd met veel ongeloof en bezorgdheid die beslissing van De Lijn. Want door deze regeling kunnen senioren niet meer naar het districtshuis, de wekelijkse markt, het dienstencentrum, het ziekenhuis, de voorstellingen in het Cultuur Centrum en gaan winkelen in de nabijheid van de bushalte.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio