Wendy Simons (NV-A): “De Lijn moet stoppen met spelletjes spelen”

Foto: Koen Dhollander

Wendy Simons (NV-A): “De Lijn moet stoppen met spelletjes spelen”

Print
Merksem - Districtsschepen voor mobiliteit Wendy Simons (N-VA) in Merksem heeft genoeg van de spelletjes die De Lijn speelt in Merksem.

Enkele weken geleden moest het district Merksem via de media vernemen dat de Lijn plannen had om grote wijzigingen aan te brengen in het tram-en busaanbod in Merksem. 

“Dat die wijziging op die manier werd gecommuniceerd, is op zich al hallucinant” zegt Simons. 

“Het district nam onmiddellijk actie. Er werd contact opgenomen met de Stad Antwerpen en met De Lijn met de vraag om spoedoverleg in te plannen om de geplande wijzigingen te bespreken. Na aandringen werd ingestemd en werd een overleg ingepland op dinsdag 9 mei”, zegt de districtsschepen.

“Maar vlak voor het gepland overleg kregen we droogweg een mail over het feit dat de wijzigingen in het netwerk in een algemene communicatie verspreid zouden worden samen met het A-zine van de stad. De folder was op dat ogenblik al gedrukt en werd volop verspreid. Van enige vorm van overleg was dus geen sprake meer.”

Volgens Simons heeft De Lijn iedere vorm van elementaire beleefdheid, laat staan de regels van behoorlijk bestuur, overboord gegooid en maakt De Lijn dan ook misbruik van haar machtspositie. 

“Het district Merksem kan zich niet akkoord verklaren met de werkwijze en de plannen van De Lijn, er moet een buslijn in de Nieuwdreef blijven”, zegt ze. "De Merksemenaar is hier de dupe van."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio