IN BEELD. Closing Festival van Antwerp Pride laat Grote Markt vol lopen

Op de Grote Markt van Antwerpen zijn zondag 10.000 mensen opgedaagd voor het Closing Festival van de negende Antwerp Pride. Zij konden er genieten van concerten van onder meer Dana International en Sandra Kim. Ondanks de naam betekent het festival ditmaal niet het einde van Antwerp Pride, want aangezien het maandag een feestdag is besliste de organisatie het evenement dit jaar een dag langer te maken.
Print

De Grote Markt bereikte zondagmiddag nooit de maximumcapaciteit, maar stroomde dus wel meer dan aardig vol. De optredens, afgewisseld met de betere disco- en andere beats deden de rest. Nicole & Hugo, Sandra Kim en Dimi konden het publiek al grotendeels overtuigen en Songfestivalster Dana International - in een lichtjes uitdagende outfit - maakte het feestje compleet.

Net als zaterdag tijdens de Antwerp Pride Parade was de politie in groten getale aanwezig, maar waren er volgens de organisatie geen noemenswaardige incidenten.

Met de Parade die al een recordaantal van 90.000 deelnemers en toeschouwers opleverde en de vele drukbezochte feestjes in het Antwerpse nachtleven dit weekend is de negende Antwerp Pride een groot succes geworden. Maandag staat er nog een kleinschalige brunch op het programma in Park Spoor Noord. Aangezien het moederdag is, krijgen bezoekers die hun mama meebrengen een gratis glas bubbels (voor haar). Vooraf inschrijven is verplicht.