© Koen Dhollander

© Koen Dhollander

1 / 2

Scoutsgroepen brouwen samen eigen scoutsbier

De 6 scouts verenigingen die Merksem telt kwamen eind 2015 samen om te bekijken hoe ze de scouts leefbaar kunnen houden en hoe ze nog kunnen groeien als jeugdbeweging.

kdm

Er werd besloten om samen een ambachtelijk scoutsbier te laten brouwen. Waarop er een gedreven dynamiek ontstond om gezamenlijk te zoeken naar de juiste brouwer, naar de ideale smaak en het meest representatieve etiket. En zo ontstond het scoutsbier dat de naam DASKE meekreeg.

Het Daske is een fris blond bier van 6% - 33cl, gebrouwen in Zandhoven door brouwerij Pirlot. Door de toevoeging van Merksemse honing van de Miellerie kreeg het bier zijn lokaal karakter.

Het nieuwe scoutsbier zal geschonken en gedronken worden op overgangen en feesten of gezellig na de vergadering aan de toog van de kantines door leiding, oud scouts en sympathisanten. Het wordt niet verkocht in de winkel of zal niet aangeboden worden voor verkoop. Omdat het bier alcohol bevat is het natuurlijk niet bestemd voor de jongeren en zal daarom ook niet tijdens activiteiten geschonken worden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio