© Koen Dhollander

District vraagt mening over het nieuwe concept van het Sportterrein Distelhoek

De Distehoek, het terrein achter de Lambrechtshoekenlaan kreeg al een nieuwe speeltuin en speelbos. Na een bevraging zal ook het sportterrein vernieuwd worden.

Nadat de Distelhoek een nieuw speelplein, speelbos en nieuwe paden kreeg, is het nu de beurt aan het sportterrein. Tijdens de zomer van 2015 werd een uitgebreide bevraging bij bewoners en gebruikers uitgevoerd. Op basis van deze bevraging kwam er een concept. U kan nu uw mening over dit concept geven.

134 personen gaven hun mening tijdens de bevragen van vorig jaar door een online vragenlijst in te vullen. Met de resultaten van deze bevraging ging een ontwerper aan de slag en kwam tot het volgende concept.

Aan de zijde van Oortbroek blijft volgens het nieuwe concept het petanqueterrein liggen. Een vernieuwd pad brengt bezoekers naar het seniorenlokaal. Daarnaast wordt er een nieuw trapveld voorzien.

Langs de zijde van Ganzemate wordt het basketbalterrein vernieuwd en komt er ook een plek voor calisthenics. Dit is een vorm van buitenfitness waarbij men gebruik maakt van het eigen lichaamsgewicht. Daarnaast wordt er een nieuw skateterrein voorzien.

Aan de kruispunten van het centrale pad in kleiklinkers komen twee nieuwe zitpleintjes. Het geheel krijgt een natuurlijke en sportieve uitstraling door onder andere de aankleding met extra bomen en lage beplanting.

De eerste plannen van de verschillende zones zijn getekend en vanaf nu kan iedereen zijn of haar mening geven. Dit kan tot 12 juni 2016 online via www.stadindialoog.be/project/distelhoek. Indien u het plan uitgebreid wilt komen bekijken kan dat op donderdag 26 mei 2016 van 17u to 20u in het seniorenlokaal Distelhoek,

De heraanleg start ten vroegste in het voorjaar van 2017. Deze zal gefaseerd lopen waarbij het skateterrein als eerste wordt aangelegd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio