Vernieuwd Bouckenborghpark weer een stapje dichterbij

Foto: Koen Dhollander

Vernieuwd Bouckenborghpark weer een stapje dichterbij

Print
Merksem - Het Bouckenborghpark krijgt een heuse opwaardering van het district Merksem, men zal er een speel- en ontdekkingspark aanleggen. Ook de rechterremise wordt heringericht. Vorige maand keurden zowel het college van burgemeester en schepenen als het districtscollege de definitieve ontwerpen goed.

De rechterremise wordt gemoderniseerd. Na de opwaardering zal iedereen het gebouw kunnen afhuren. Er komt een nieuwe kitchenette, er komen nieuwe bergingen, sanitaire aanpassingen, maar ook nieuwe verlichting en elektriciteit.  

De toekomstplannen van het speel- en ontdekkingspark lagen al ter inzage bij de jeugddienst. Nu zal een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd worden, en zal een gespecialiseerde firma de plannen verder uitwerken. De werken starten in de loop van 2017.

De nieuwe speelzone komt links van het kasteel, achter het scoutsgebouw maar nog binnen de slotgracht. Het terrein wordt in vier zones verdeeld:

Er gebeuren werken die het gras minder drassig maken. Zo komt het volledige grasveld ter beschikking om op te spelen.

In het bos komen geen spelelementen, maar wel een pad doorheen de dichte en waardevolle begroeiing, zodat kinderen van het speelbos naar de avonturenzone kunnen sluipen.

In kamp A, over de gracht komt er een balkenbrug en boomstammen. Deze zone krijgt een uitkijktoren die uitkijkt op de avonturenzone. Vanaf die toren start een speelslinger langs het pad.

Kamp B, wordt de avonturenzone en krijgt op de bestaande heuvel een uitkijkplatform dat uitkijkt op de toren van het andere kamp in het speelbos. Vanaf daar start een parcours dat op en af de bestaande heuvel loopt.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio