Kok uit Mijn Pop-uprestaurant behaalde diploma in Stella Maris Merksem

Amanda, Kevin en Sven van het VTM Pop-uprestaurant Kammati Foto: KV

Kok uit Mijn Pop-uprestaurant behaalde diploma in Stella Maris Merksem

Print
Merksem - Amanda en Sven openden in Mijn Pop-uprestaurant 2016 het restaurant Kommati. Het duo wil graag de verfijnde, gastronomische keuken brengen. Ze krijgen hiervoor de hulp van goede vriend Kevin Palet die in het Merksemse Stella Marisinstituut zijn opleiding volgde.

Koken betekent vandaag veel voor Kevin, maar het duurde wel even voor hij wist dat koken zijn passie zou worden. "Tijdens mijn eerste jaren van het secundair onderwijs was het moeilijk voor me om mijn weg te vinden. In het derde middelbaar koos ik uiteindelijk voor het deeltijds onderwijs. Dat was toen 3 dagen werken en 2 dagen naar school gaan. Het bleek de beste beslissing ooit."

Kevin werkte in een modulair systeem, eerst als keukenmedewerker en daarna als hulpkok. Toen voelde hij aan dat hij kok wou worden. "Mijn eerste leerkracht was toen Dhr. Vladimir Kouksov en heeft het vuur bij mij aangestoken. Hij wist zijn passie over te brengen op me, op een ongelooflijke verstaanbare manier. Toen heb ik ook Sven leren kennen."

Na 2 jaar had Kevin al zijn certificaten en deelattesten behaald, maar wou nog verder studeren. Daarom schreef hij zich in, in het 5de middelbaar. En koos voor de richting Restaurant en Keuken van het Stella Maris in Merksem. "Na het 6de heb ik nog het specialisatiejaar banketaannemer-traiteur gevolgd. Sinds september 2015 ben ik dan gestart met een specifieke leerkrachten opleiding maar die heb nu tijdelijk moeten onderbreken om mee te doen aan het programma. Later als ik meer ervaring heb wil ik ook vakleerkracht worden, want ik wil mijn passie doorgeven aan de volgende generatie."

In het restaurant Kammati staat Kevin samen in de keuken met Sven en wordt er een specialiteit van Kevin op de menukaart gezet. 
"Mijn specialiteit zijn de befaamde lookchips, lekker crispie gebakken en smaken zacht naar look. We gaan de kookchips gebruiken als garnituur bij een gerechtje. Nog een andere specialiteit van me die op de kaart zal komen is mijn aardappel-espuma. Ik heb deze nog gemaakt tijdens mijn eindejaarsproef in Stella Maris en het was een topper."

Vanaf het moment dat Kevin toestemde om mee met Amanda en Sven in het avontuur te stappen, beloofde  hij zichzelf om alles te geven. "Want Sven en Amanda zijn allebei mensen waarop je kan bouwen en vertrouwen!"

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio