© Koen Dhollander

© Koen Dhollander

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Inhuldiging portret Leona Detiège in districtshuis Merksem

De eregalerij in het districtshuis in Merksem was tot op zaterdagmiddag onvolledig. Het bas-reliëf portret van gewezen Antwerps burgemeester Leona Detiège ontbrak nog aan de muur.

kdm

Om de muur volledig te maken, liet het district het portret maken en nodigde Leona Detiège uit op de inhuldiging.

De gewezen Antwerps burgemeester werd tijdens de inhuldiging ontvangen door Merksems districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) en districtsschepen Gilbert Verstraelen (sp.a-GROEN).

Leona Detiège was in de periode tussen 1995 en 2003 burgemeester van Antwerpen en heeft een indrukwekkend palmares. Zo was ze ook gemeenteraadslid en provincieraadslid, schepen, minister, staatssecretaris en senator.

Vandaag is Leona Detiège nog steeds heel actief en kwam graag naar het district voor de inhuldiging. “Ik ben niet van Merksem, maar wel van de Luchtbal. Ik voel me dus ook een beetje Merksemnaar. En daarom doet het me wel iets om nu hier aanwezig te zijn. Ik denk wel eens terug aan de tijd van vroeger, maar ik ben realist en kijk dus ook naar de toekomst.”

Het portret is een werk van beeldhouwster Anne-Marie Volders, die al meerdere gelijkaardige opdrachten realiseerde. Ze is docente in de beeldhouwkunst aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio