Celle Van Haverbeke exposeert weldra in Parkbibliotheek

Foto: Celle Van Haverbeke

Celle Van Haverbeke exposeert weldra in Parkbibliotheek

Print
Merksem - Vanaf 2 februari toont Celle Van Haverbeke zijn nieuwste werken in de Merksemse Parkbibliotheek.

Celle brengt zijn werk dat de titel “Moaten & Koeketienes” in het Gentse dialect of “vrienden & vriendinnen” naar de bibliotheek in de Van Heybeeckstraat. Het zijn 13 Gentenaren, bekeken door de bril van de kunstenaar.

Vorig jaar exposeerde Celle Van Haverbeke gedurende 4 maanden in het NH Belfort hotel centrum Gent.

“Bij de eerste contacten vroeg men me om toch iets te doen rond Gent waarbij mijn eerste naar een aantal leuke plekken van Gent ging. Maar die toonden geen menselijk aspect. Na wat denkwerk kwam ik uit op de bekende Gentenaren. BG’s die me op één of andere manier raakten door hun werk, visie of stijl.” 

De Belleman, Burgemeester Termont, schrijver Herman Brusselmans, bokser Jr. Bauwens, politica Freya Van Den Bossche, actrice Tine Van Den Brande, psycholoog Etienne Vermersch, kunstenaar Michaël Borremans, organisator van de Gentse feesten Walter De Buck, actrice Barbara Sarafian, journaliste Annelies Rutten, rock & roller Luk Devos en uiteraard kunstpaus Jan Hoet kwamen aan de beurt.

Het portret van Jan Hoet is Celle’s favoriet want hij ontmoette Jan tweemaal, oa in de Parkbibliotheek na zijn lezing over “Taboe’s in de kunst”.

Met datzelfde portret nam Celle ook deel aan de wedstrijd “Schilderij van het jaar 2015”. Geen bekroning maar wel geselecteerd voor de groepstentoonstelling in het CODA museum Appeldoorn, samen met de 15 beste Belgische en de 15 beste Nederlandse werken van de wedstrijd.

Momenteel neemt Celle ook deel aan de wedstrijd “Hommage” met zijn werk “Hommage Royale”. Dit werk zal ook te zien zijn in de Parkbibliotheek, en later misschien te zien in BOZAR Brussel.

Je kan zijn werken bewonderen tot 28 februari, in april exposeert Celle nieuw werk in Galerie DADA in Rotselaar.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio