Nieuw fotoboek toont schoonheid van Antwerpen vanuit de hoogte

Antwerpen is een prachtig fotoboek rijker. Koen Dhollander, ook actief voor Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, fotografeerde de stad vanaf twintig hoge gebouwen. Het levert bijzondere beelden op waarbij opvalt dat Antwerpen vanuit de hoogte veel groener, ordelijker en ruimer is dan je verwacht.
Print

Meer dan een jaar lang beklom fotograaf Koen Dhollander elk hoog gebouw in Antwerpen om beelden van de stad te maken. “Je ziet alles veel scherper en duidelijker. Veel kerken zoals de Onze Lieve Vrouwekathedraal en de Sint Pauluskerk spannen draden rond hun torens om de duiven af te schrikken. Deze kleine details zie je niet vanaf de grond. Als je in de stad loopt, neem je meestal de kortste route naar je bestemming. Je kijkt weinig naar gevels en gebouwen waardoor veel aan je aandacht ontsnapt. ”

Behalve vanop kerken nam Koen Dhollander ook foto’s vanaf de Antwerp Tower, London Tower, het Centraal Station, het Mas en de Red Star Line. 

Praktisch 

Het fotoboek "Antwerpen Boven", (uitgeverij Artus) kost 24,95 euro en is in de boekhandel en in de stadswinkel te koop. www.koendhollander.be

Nu in het nieuws