District Merksem heeft budget 2016 klaar

Foto: Koen Dhollander

District Merksem heeft budget 2016 klaar

Print
Merksem - Het rapport bestaat uit 49 pagina’s en geeft de prioriteiten weer van het districtsbestuur voor volgend jaar.

Het rapport bevat een analyse van het district met werkingsgelden, investeringen en de nodige doelstellingen. Een korte blik in het rapport:

Het district wil de leegstand en de verkrotting aanpakken en wonen boven winkels aanmoedigen. Om het sluikstorten tegen te gaan vraagt men om GAS boetes in te zetten.

Maar ook verder investeren in bomen, picknickbanken en de aanleg van paden staat op het programma. Het Laaglandpark moet er snel komen en het district wil graag zelf bevoegd worden voor het beheer van het Bouckenborghpark en het Fort van Merksem.

In 2016 zal er geïnvesteerd worden in nieuwe verlichting in de Rerum Novarumlaan, de Oude Bredabaan, de Caterhofslaan, de Toekomstlaan, in het Gemeentepark, het Hofke van Roosendael en langs de padenstructuur voorzien in het masterplan Groen Hart.

Ook het succesvolle Velo project zou ook naar Merksem moeten komen. Zowel het verenigingsleven, sport en sinjoren actief houden blijft de aandacht krijgen. 

Er wordt budget voorzien voor het gebruik van diverse communicatiemiddelen om de burgers optimaal te informeren zoals nieuwsbrieven, persberichten, facebook, A-stad, elektronische en persoonlijke gedrukte uitnodigingen en lichtkranten. Lokale middenstand wordt ondersteund door de organisatie van infoavonden en het aanbieden van welkomstpakketten.

Boost

Volgens het districtsraadslid Wim Jochems (N-VA) is het totale bedrag aan investeringen in Merksem al opgelopen tot 149 miljoen euro en dit in tegenstelling van het eerdere bericht van 130 miljoen euro. Het bewijs volgens Jochems  “dat besturen met N-VA, Merksem een investeringsboost heeft gegeven”.

Voor het districtsraadslid Tristan Faes (pvda) zitten er te weinig sociale maatregelen in de budgetopmaak en “werkt men beter met preventie dan met repressie”. Faes vindt het dan ook spijtig dat het district de GAS boetes blijft ondersteunen zoals bij bijvoorbeeld het sluikstorten, wat je volgens Faes beter kan oplossen met preventie. Ook investeren in cultuur en sport is voor het districtsraadslid van enorm belang.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio