Europese primeur voor Atheneum van Merksem

Vorig jaar gingen leerlingen van het Atheneum Merksem ook aan de slag om van een braakliggend stuk grasveld in de school om te bouwen naar een Romeinse tuin Foto: Koen Dhollander

Europese primeur voor Atheneum van Merksem

Print
Merksem - Alle derdejaars van het Atheneum van Merksem (MXM) krijgen vanaf september 2 uren per week "The Rite Journey".

Het is een Europese primeur voor de school. The Rite Journey, afgekort TRJ is al enkele jaren bekend in Australische scholen waar het tevens een succes is.

Het programma combineert onderwijs met een aantal traditionele overgangsrituelen, die op een eigentijdse manier worden ingevuld. Door middel van gesprekken en discussies, maar ook fysieke uitdagingen en opdrachten, maakt TRJ van jongeren zelfbewuste, positief-kritische, geëngageerde jongvolwassenen.

De vier hoofdstukken – Wie ben ik echt?, Hoe ga ik om met anderen?, Is er iets meer?, Wat is mijn doel? – worden gebracht in genderspecifieke groepen, begeleid door leerkrachten die opgeleid en gecoacht worden.

Leerkrachten van het atheneum kregen alvast een intensieve training in TRJ en zullen ook intensief begeleid worden door coaches.

In 80 scholen in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea is TRJ sinds enkele jaren onderdeel van het leerpakket.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio