© Koen Dhollander

Districtsraad verwerpt vraag naar themacommissie over Ringland

Tijdens de Districtsraad van vorige week vroeg Tristan Faes (PVDA) via een motie om een themacommissie te organiseren waarin Ringland uitleg kon komen geven over de resultaten van de studies en gevolgen voor de Merksemenaar. De motie haalde het niet.

Na de districtsraad gaf N-VA Merksem een uitgebreidere reactie, "we zijn verheugd dat het college van burgemeester en schepenen besliste om op donderdagavond 2 juli 2015 een gezamenlijke themacommissie ‘stad-districten’ te houden, met als thema “Overkappingen”. Met een toelichting van de stad, BAM en Ringland. Gezamenlijk een themacommissie houden, vermijdt dat elk district op zich een dergelijke zitting moet organiseren." Bovendien vind NV-A Merksem dat de studies van Ringland geen beleidsbevoegdheid van het district Merksem zijn, maar wel van de Vlaamse Regering.

Voor Gilbert Verstraelen (sp.a-Groen), districtsschepen voor Cultuur, Groen, Milieu, Feestelijkheden en Protocol kon de themacommissie dan weer wel, "omdat Ringland wel degelijk betrekking heeft op Merksem. Wij hebben de motie en vraag om een commissie ondersteund omdat dat absoluut nog geen verbintenis in enige zin inhield. Het was louter een vraag om informatie voor de raadsleden. Aangezien er indertijd ook ruimte is gecreëerd voor BAM om hun plannen toe te lichten in ons districtshuis, en dit later ook nog eens door de NMBS gedaan is voor hun Tweede Spoorontsluiting, zagen wij er geen graten in."

In het bestuursakkoord van Merksem staat niets in over Ringland. Elke partij kon dus vrij stemmen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio