© Koen Dhollander

© Koen Dhollander

© Koen Dhollander

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen gaan buurtfeest organiseren

De leerlingen van de leerlingenraad van het Groenendaalcollege, Sint Elisabeth en Stella Maris kwamen vrijdagnamiddag samen met hun begeleiders in de collegezaal van het districtshuis. Maar ook schepen voor jeugd Karin Staes (GROEN) en een afvaardiging van de stad Antwerpen kwamen naar de collegezaal om te praten en na te denken over hun schoolomgeving. Het is in de buurt van de drie scholen bijzonder druk en dat zorgt soms voor overlast.

kdm

Om een toffe samenwerking te starten met de buurt willen de leerlingen van de drie scholen een groot buurtfeest organiseren. Dit zou plaatsvinden op 12 februari op één van de pleintjes voor Stella Maris. De leerlingen nodigen alle buurtbewoners uit om te komen smullen van hun pannenkoeken en drankjes. De leerlingen willen werken aan een goede relatie met de buren.

Mohamed Gass, de voorzitter van de leerlingenraad van Stella Maris, zit in het 4e jaar office-retail (kantoor-verkoop) zat mee aan de tafel en vindt de leerlingenraad een bijzonder goed orgaan om dingen kenbaar te maken: "Eigenlijk hebben leerlingen veel te zeggen tegen de leerkrachten. Via onze raad kan dit. We komen één keer per maand samen met onze begeleiders en bespreken dan wat er ons verteld werd door de andere leerlingen. Onze school wilt naar ons luisteren, die kans moeten we grijpen."

Boa Yin volgt wetenschappen in het Groenendaalcollege: "We begrijpen dat we veel lawaai maken voor de buurtbewoners maar elke dag moeten er ongeveer 2000 studenten naar school en terug naar huis. Dat op zich brengt al heel veel lawaai met zich mee. We weten ook niet wie die mensen zijn die te veel lawaai maken of voor zwerfvuil zorgen. Het zijn slechts enkelen die voor deze overlast zorgen. Daardoor krijgen de mensen een negatief beeld van ons. Ik hoop dat we met ons buurtfeest kunnen aantonen dat we wel toffe studenten zijn."

Ook schepen van jeugd Karin Staes zat bij de jongeren en volgt het gesprek: "Wat me opvalt bij deze jongeren is dat ze gewoon tof samenwerken. Hun eigen school is plots niet meer van belang en ze luisteren naar elkaar, en dit over de schoolgrenzen heen. Ook qua studieniveau ontdekken ze aan deze tafel dat iedereen een bijzonder talent heeft. Talent heeft helemaal niets met het studieniveau te maken maar wel met de persoon."

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio