© Koen Dhollander

Onrust over mogelijke verhuis van de Heemkundige Kring Merksem

Er is onrust ontstaan over een krantenartikel waarin districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) van het plan afwijkt om van de rechterremise in het Bouckenborghpark geen multifunctionele ruimte meer te maken voor de jongeren.

kdm

De jongeren zijn al enkele jaren vragende partij om een extra ruimte te voorzien waar ze betaalbaar kunnen fuiven en activiteiten organiseren. Dit werd ook zo opgenomen in het bestuursakkoord.

In het krantenartikel (HLN) wenst Luc Bungeneers plots de Heemkundige Kring te verhuizen naar de remise aan de rechterkant in het park. Want ook de Heemkundige Kring zou moeten verhuizen wegens plaatsgebrek. Als compensatie zou de fuifsubsidie worden opgetrokken voor de jeugd. De kosten voor de verhuis zijn veel lager dan het ombouwen van de remise naar een multifunctionele ruimte.

Maar dit is zeker niet naar de zin van enkele facebookgebruikers die een petitie hebben opgestart tegen de plannen van de districtsvoorzitter.

Ook Karin Staes, districtsschepen voor jeugd Merksem (Groen) en Dominique Kums, voorzitter van sp.a Merksem vallen uit de lucht. In een persmededeling schrijft de coalitiepartner: 'Er is uitgebreid overleg gepleegd met de jeugdraad. De cultuurraad en de jeugdraad hebben allebei een positief advies gegeven bij het idee om van de rechterremise een polyvalente zaal te maken. Er werden architecten aan 't werk gezet om de mogelijkheden van de rechterremise te onderzoeken. Er werden plannen gemaakt en er werd € 100.000 voorzien in de meerjarenbegroting van het district. De eenzijdige verklaring van N-VA roept vragen op.'

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio