Nieuw festival verenigt straatculturen

Organisator Vincent Ekwunor op de site van Spoor Oost Foto: rr

Mac ’n Cheese eind augustus op site Spoor Oost

Nieuw festival verenigt straatculturen

Print
Borgerhout - Op de site van Spoor Oost vindt eind augustus een grootschalig urban festival plaats. De organisatoren van Mac ’n Cheese willen alle mogelijke streetstyles verenigen.

Skaters, artistiekelingen, dansers, graffitikunstenaars en liefhebbers van het betere r&b- en hiphopwerk: allen blazen ze eind augustus verzamelen op de site van Spoor Oost. Daar wordt op ­zaterdag 26 augustus het eerste Mac ‘n Cheese Street Culture Festival georganiseerd. Initiatiefnemer van het gebeuren is Vincent Ekwunor, een van de drijvende krachten achter de populaire urban club La Gare 27 in Antwerpen-Noord. 

“De urban cultuur overstijgt alle breuklijnen in onze maatschappij”, zegt Ekwunor. “Urban, hip hop en r&b zijn de popmuziek van vandaag. Aanvankelijk richtte deze muziek zich enkel op een nichegroep, maar de voorbije jaren groeide ze uit tot mainstream.” 

Bungeejumpen

Vreemd genoeg vertaalt zich dat vooralsnog niet op festivalniveau. “Daar willen wij met Mac ’n ­Cheese verandering in brengen. We willen een platform creëren waar alle mogelijke street-sub­culturen, over de verschillende scenes heen, elkaar kunnen ontmoeten”, zegt hij. “Kunstscholen en graffitikunstenaars zullen workshops organiseren, skaters zorgen voor spectaculaire demonstraties en dansers vechten in ­battles ?uit wie het grootste talent is. Verder wordt er een grote fun fair ?neergepoot, met speelauto­maten, botsauto’s en een mogelijkheid tot bungeejumping”, doet Ekwunor uit de doeken. “Mode­fanaten en muziekliefhebbers kunnen dan weer kennis­maken met diverse labels.” 

Voor de live-acts doen de organisatoren beroep op een mix van ­lokaal aanstormend talent en gevestigde waarden. De eerste namen worden eerstdaags bekendgemaakt. Het terrein op Spoor Oost is volgens Ekwunor alvast de perfecte uitvalsbasis voor een dergelijk festival. “De grote oude ­kranen en de zeecontainers die we laten aanrukken passen helemaal bij wat je verwacht aan de rand van een grootstad.” 

Mac 'n Cheese, zaterdag 26 augustus, Spoor Oost. Tickets kosten 25 euro in voorverkoop en zijn beschikbaar via Macncheese.eu.

Tips om te Doen!