“Nog altijd op verkeerde plek”

Een beeld van het nieuwe VTC, bekeken vanuit de tuin van Huis Hellemans. Foto: Koehler Architects

Buurtcomité en oppositie blijven gekant tegen plannen voor nieuw vrijetijdscentrum

“Nog altijd op verkeerde plek”

Print
Edegem - Het Edegemse gemeentebestuur bracht een aantal opvallende veranderingen aan aan het ontwerp voor het nieuwe vrijetijdscentrum. Toch zijn de oppositie en het buurtcomité niet overtuigd.

De gemeente Edegem stelde dinsdag de aangepaste plannen voor het nieuwe vrijetijdscentrum (VTC) voor. Het oorspronkelijke ontwerp werd op verschillende vlakken gewijzigd. Zo werden de bovenliggende appartementen, die het project betaalbaar moesten houden, uit het definitieve ontwerp geschrapt en blijft het aantal parkeerplaatsen aan sporthal Den Willecom behouden. Toegevingen waarmee het gemeentebestuur tegemoet wou komen aan de bezwaren van het lokale actiecomité tegen het VTC-project. Toch is de woordvoerder van dat comité, Steven Ronsmans, niet overtuigd. “Ons standpunt blijft hetzelfde als voordien”, zegt hij. “We vinden dit nog altijd geen geschikte locatie voor een vrijetijdscentrum. Dit project vereist extra parkeerplaatsen, en zal het beschermd dorpsgezicht wijzigen.” 

Nieuw RUP laten goedkeuren

Ook oppositiepartij CD&V blijft gekant tegen het project. “Dat de appartementen verdwijnen, is uiteraard positief”, zegt fractieleider Bart Breugelmans. “Maar aangezien het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan hoogbouw toelaat, kan niemand ons garanderen dat er in een latere fase geen appartementen meer volgen. Om die reden willen we graag een nieuw RUP laten goedkeuren.” Ook over de oplossing van het parkeerprobleem blijft de oppositie sceptisch. “Het lijkt ons sterk dat het aantal plaatsen kan worden behouden. Bovendien zal het VTC heel wat extra verkeer naar het centrum lokken.”

Volgens het gemeentebestuur heeft de locatie van het VTC bij geen enkele meerderheidspartij ter discussie gestaan. “Dit project kan alleen maar centrumversterkend werken en geniet door de voorafgaande inspraakprocedures een groot draagvlak”, zegt cultuurschepen Koen Michiels (N-VA). Omdat er geen hoogbouw komt, ziet het bestuur geen reden om te wachten tot de Raad van State zich uitspreekt over de bezwaarschriften die het actiecomité en de oppositie indienden tegen het nieuwe RUP. Na het bouwverlof van 2017 zou de eerste spade de grond in gaan. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio