© dbw

Dochter studeert af als lerares, maar neemt kapsalon over van ouders

Na 45 jaar geeft Rik Mees de Edegemse kapperszaak Solana over aan zijn dochter Sara. Zij studeerde onlangs af als lerares, maar kiest uiteindelijk toch voor de familiezaak.

Op 18 december 1971 opende Rik Mees een eigen kapperszaak in de Edegemse Buizegemlei. Zijn vrouw Mireille kwam mee in de zaak en in 1997 verhuisde kapsalon Solana naar de hoek van de Buizegemlei en de Mechelsesteenweg. Dochter Sara (nu 24) liep daar als kleine pagadder vaak rond, maar voelde zich niet meteen aangetrokken tot een kappersbestaan. Ze volgde een leerkrachtenopleiding, maar hielp als studente wel iedere zaterdag mee in de zaak. “Op die manier kreeg ik stilaan de smaak toch te pakken, en toen ik in juni afstudeerde als leerkracht, besloot ik alsnog de zaak van mijn ouders over te nemen. Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om voor mezelf te werken, gaven de doorslag.”

Sara volgde enkele spoedcursussen en met de hulp van haar ouders krijgt ze de kneepjes van het vak onder de knie. Vader Rik heeft dochterlief nooit gepusht om zijn zaak over te nemen. “Integendeel, ik weet wat je er allemaal moet voor doen en laten en had er wel vrede mee dat ze leerkracht werd. Met 40 uur werken kom je hier niet toe, zeker niet met alle administratieve verplichtingen die er bij komen kijken.”

Gelukkig kan Sara de komende jaren beroep doen op de expertise van haar ouders. “Ik heb me voorgenomen om geleidelijk af te bouwen, maar zal de zaak moeilijk kunnen loslaten”, lacht Rik. Om het 45-jarig bestaan van de Edegemse kapperszaak te vieren, organiseert de familie Mees op zondag 18 december een feestje voor de vaste klanten. “We plaatsen een tent voor onze deur en nodigen iedereen tussen 13 en 17u uit voor een feestelijk hapje en drankje.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio