Met deze Antwerpse app betaal je facturen eenvoudig en mobiel

Tom Totté en Johannes Vermeire. Foto: FAMOUS RELATIONS

App met Antwerpse roots

Met deze Antwerpse app betaal je facturen eenvoudig en mobiel

Print
Antwerpen / Borgerhout - De Antwerpse start-up Addocted lanceert op 26 mei een app waarmee facturen gratis en mobiel betaald kunnen worden. “Facturen betalen, wekt vaak frustratie op”, zegt Tom Totté. Daarom ontwikkelde hij samen met Johannes Vermeire de app POM.

Borgerhoutenaar Tom Totté en zijn zakenpartner Johannes Vermeire weten waar ze over spreken. Ze hebben een jarenlange ervaring met elektronische facturatie, onder meer bij Zoomit, de elektronische facturatiedienst van Belgische banken. “Er zijn wel al een heleboel betaaloplossingen, maar die blijken voor de gebruiker toch niet zo efficiënt te zijn. We kregen steeds opnieuw klachten te horen over de gebruiksvriendelijkheid.” Dat moet beter kunnen, vonden Totté en Vermeire. Met hun start-up Addocted werkten ze in de KBC-toren een kleine twee jaar aan de app POM. POM staat voor peace of mind (gemoedsrust) bij het betalen van facturen.

“We wilden een app ontwikkelen die gebruiksvriendelijk is en waarmee mensen de controle over hun uitgaven behouden. Onze toepassing combineert het gemak van een domiciliëring en de vrijheid van een eigenhandige betaling.” De app is beschikbaar voor smartphones en tablet, zowel iOS als Android. Met de ingebouwde camera van die toestellen kunnen papieren facturen ingescand worden. De eerste keer dat je een factuur van een nieuwe afzender inscant, moet je een korte procedure doorlopen. POM herkent nadien zijn gegevens en volstaat één 'tap' om de factuur te betalen. “De app voert een aantal automatische controles uit op de ingescande gegevens”, legt Totté uit. “POM kijkt bijvoorbeeld na of het rekeningnummer en de gestructureerde mededeling correct zijn. Het is raadzaam het te betalen bedrag zelf te controleren, maar dat geldt voor elke betaling.”

Facturen inscannen blijft natuurlijk redelijk omslachtig. Daarom biedt Addocted organisaties en bedrijven de mogelijkheid hun facturen elektronisch naar POM-gebruikers te sturen. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, AZ Monica, AZ Klina en het Antwerps parkeerbedrijf GAPA hebben reeds een overeenkomst afgesloten. “We voeren ook onderhandelingen met de stad Antwerpen”, zegt Totté.

De app is volledig gratis voor de consument. “Het is de verzender van de factuur die ons een klein bedrag betaalt”, verduidelijkt Totté. Ook aan de betalingen, die gebeuren via het Antwerpse Sign2Pay, zijn voor de gebruiker geen kosten verbonden.

De app is te downloaden in de App Store en in Google Play.

http://justpom.it

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio