© Reuzen vzw

Reuzen vzw stelt Reuzenlimonade en Reuzenbier voor

Het ziet ernaar uit dat vrijdag 27 mei een belangrijke dag wordt voor de Reuskens van Borgerhout. De vier Reuskens krijgen er een vijfde bij: Reus Kapertein. Meer dan tweehonderd kinderen van Borgerhoutse scholen gaan vanaf 10u 's morgens op zoek naar hem en in de namiddag worden een Reuzenbier en Reuzenlimonade voorgesteld.

Jo Van Beylen

Leerlingen van De Esdoorn, De Horizon, de IQRA-school, de Reuzenpoort en Het Talent zijn al wekenlang bezig om aanwijzingen te vinden waar Reus Kapertein verstopt zou zitten. Alle sporen wijzen naar het Te Boelaerpark. Waarschijnlijk wordt hij daar volgende week vrijdag door de kinderen teruggevonden.

“We proberen sinds een drietal jaar een dynamiek op te bouwen rond de jaarlijkse Reuzenstoet en de vier Reuskens”, zegt Wietse Vermeulen van de Reuzen vzw. “Door het introduceren van nieuwe reuzen blazen we de stoet letterlijk nieuw leven in. We schrijven momenteel een hele legende rond het ontstaan van onze Reuskens. Het verhaal zal in de stoet worden uitgebeeld.” Het grote schip van Reus Kapertein werd vorig jaar al tijdens de werken aan de reuzenpijp onder de Turnhoutsebaan teruggevonden. Maar van de Reus zelf geen spoor. “We vermoeden dat Reus Antigoon en Lange Wapper achter de verdwijning van Kapertein zitten”, zegt Vermeulen. “Hopelijk krijgen we vrijdag een antwoord op al onze vragen. Professor Ribbedebie gaat de kinderen op weg helpen en de Reuzenlegende wordt verteld door schrijver Jo Jochem”, zegt Vermeulen.

Reuzenbier

De zoektocht wordt op een bijzonder feestelijke manier vanaf 16u afgesloten. “De kinderen worden getrakteerd op echte Reuzenlimonade in verschillende smaken. Volwassenen worden zeker niet vergeten. Zij kunnen kennismaken met de REUS, een echt Reuzenbier. Het nieuwe Borgerhoutse bier is hoppig en blond met een twist. De REUS staat, zoals het reuzen betaamt, met beide voeten op de grond en met het hoofd bijna in de wolken. Iedereen is uitgenodigd om van het nieuwe bier te komen genieten”, zegt Vermeulen.

Vanaf 21u wordt in de Plaza Real op de Kattenberg de ontdekking van Reus Kapertein en het nieuwe Borgerhoutse bier op passende wijze gevierd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio