Een bloem voor een moslim

Print

Foto: Wouters & Faseeur

Borgerhout - Mark De Quidt en enkele vrijwilligers deelden zaterdagnamiddag bloemen uit op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. “Door een roos te geven tonen we dat we meeleven met onze moslim landgenoten”, zegt De Quidt.

“De moslim gemeenschap wordt door de aanslagen drievoudig getroffen”, vindt De Quidt.

“Als Belg, want het terrorisme komt nu heel dichtbij. Als moslim, want in naam van de islam gebeuren de vreselijkste dingen. Als Belgische moslim, want vele niet-moslims reageren negatief en soms uitgesproken agressief.”

De rozen werden in een beschermhoesje gestoken en voorzien van een kaartje met de tekst 'geweld is geen religie'. “We hebben onze actie aangekondigd op Facebook en we hebben veel likes gekregen”, zegt De Quidt. “Maar uiteindelijk zijn maar weinig vrijwilligers komen opdagen. Een veel gehoorde reactie van mensen die uiteindelijk hebben afgehaakt was: 'We zijn niet tegen moslims, maar je moet er toch mee oppassen.' Het is net voor een dergelijke houding dat we ons door het geven van een bloem willen verontschuldigen.”

In een kwartier tijd werden 250 rozen uitgedeeld. “De reactie van de mensen was soms heel emotioneel. Sommigen kwamen ons na het lezen van het kaartje nog eens extra bedanken. We vergeten te vaak dat terrorisme religie misbruikt en dat moslims het meest getroffen worden door terreurdaden.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio