DaDa Van Antwaerpe stelt eerste cd voor in Fakkeltheater

Rudy Fabeck en Gert Van Herck zijn Dada van Antwaerpe. Foto: Ludo Docx

DaDa Van Antwaerpe stelt eerste cd voor in Fakkeltheater

Print
Antwerpen - Enkele maanden geleden zette DaDa Van Antwaerpe 'Edde Klein Menuutje' als proevertje online. De videoclip blijkt populair en werd ondertussen al meer dan 43.000 keer bekeken. “Het is voor ons het bewijs dat we op de goeie weg zitten”, zegt Rudi Fabeck.

Fabeck schreef Edde Klein Menuutje enkele jaren geleden in Londen. “Ik vroeg de weg aan een voorbijganger. De man was vriendelijk maar weigerde om even stil te staan omdat hij geen tijd had. Hij stelde me wel voor met hem mee te lopen want hij moest toch in de buurt zijn. Dat raakte me geweldig. Voor mij was die man echt het symbool van de ratrace waarin we meer en meer zitten en ik moest er een nummer over maken”, zegt Rudi Fabeck (60), alias Jom Dada.

DaDa Van Antwaerpe is het muzikaal project van Fabeck en Gert Van Herck (51), alias Gert Dada.

“We hebben allebei onze sporen in de muziek verdient”, zegt Fabeck. “Ik zit als sinds mijn vijftiende in de muziekbusiness en heb alles bij elkaar zo'n 300 nummers geschreven. Maar DaDa Van Antwaerpe is voor ons beiden een nieuw begin, een frisse start.”

Het duo brengt bekende popsongs, voorzien van een Antwerpse tekst. “Het Antwerps is mijn moedertaal en voor mij is het tijd is om daar iets mee te doen. Het is teruggaan naar mijn roots. Het is de eerste taal die ik sprak maar ook de taal waarin ik leerde denken en voelen. Een nummer schrijven in het Antwerps gaat bijna zonder moeite. Ik begrijp nu ook waarom ik nooit echt ben doorgebroken met mijn Engelse nummers. Ik was de taal gewoonweg niet machtig genoeg.”

De première van DaDa Van Antwaerpe vindt plaats op zondag 10 april om 15u in het Fakkeltheater, Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7, Antwerpen.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie stad

MEEST RECENT