© Jo Van Beylen

© Jo Van Beylen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bewoners vragen respect voor zone 30

“Als niemand anders het doet, doen we het maar zelf”, zeggen de bewoners van de Borsbeekstraat. Zaterdagmiddag trokken ze de straat op om flyers uit te delen aan de chauffeurs die in hun straat passeerden.

Jo Van Beylen

“In een dik uur tijd hebben we een vijfhonderdtal auto's doen stoppen om de bestuurder een flyer te geven”, zegt bewoonster Annelies. “Dat bewijst nog maar eens hoe druk het hier zelfs tijdens het weekend is. Op weekdagen is het hier 's morgens en 's avonds filerijden.”

De smalle Borsbeekstraat krijgt veel doorgaand verkeer te slikken, waaronder bussen van De Lijn. “Veel automobilisten gebruiken onze straat als uitvalsweg”, zegt bewoner Tom. “Dat zorgt voor veel lawaai en ongezonde lucht. Bovendien beseffen ze vaak niet dat hier een zone 30 is en rijden ze te snel.”

Het probleem werd al aangekaart bij de politie, het district en de stad. “De politie is een snelheidsmeting komen doen en beweert dat er geen noemenswaardig probleem is. Infrastructurele maatregelen zijn volgens haar niet nodig. Op onze vraag of er dan geen politieacties kunnen worden gehouden, krijgen we geen antwoord”, zegt Tom.

Het districtsbestuur heeft laten weten een bewonersvergadering te zullen organiseren en wil ook verkeersremmende kussens in de straat leggen. “Met onze actie willen we vooral benadrukken dat de situatie hier heel urgent is”, zegt Tom. “We zijn trouwens niet de enige straat in Borgerhout waar de veiligheid van de zwakke weggebruiker en de gezondheid in het gedrang komen door het huidige verkeerscirculatieplan. Maar we houden het graag vriendelijk. Daarom het hartje op de flyer en de affiche.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio