Antwerpenaar leert topacteur Lars Mikkelsen uit 'The Team' mooi Engels spreken

Print

Tom De Beckker Foto: Patrick De Roo

Antwerps acteur en theatermaker Tom De Beckker heeft als stemcoach acteurs van de nieuwe tv-reeks The Team de finesses van de Engelse taal bijgebracht. De Deense hoofdrolspeler Lars Mikkelsen toonde zich een goede leerling en sympathieke collega.

“The Team is een internationale productie. Elke acteur spreekt zijn eigen taal, maar bij de onderlinge scènes wordt er Engels gesproken. Dat komt de geloofwaardigheid van de reeks ten goede.” De Beckker hielp de Duitse Jasmin Gerart (Jackie Müller) en de Denen Lars Mikkelsen (Harald Bjorn) en Ida Engvoll (Kit Ekdal) om hun uitspraak bij te schaven. Tijdens de opnames zat hij 's morgens samen met regisseuse Kathrine Windfeld en de acteurs om de scènes door te nemen. “Denen hebben net als Vlamingen weinig moeite met de Engelse taal. Duitsers hebben er meer problemen mee.”

De Beckker bewaart de beste herinneringen aan de Deen Lars Mikkelsen (onder meer bekend van The Killing). “Lars is een crème van een mens”, lacht hij. “Een onwaarschijnlijk sympathiek man die met beide voeten op de grond staat. Zijn Engels is ook heel goed. Het was heel prettig om met hem samen te werken. We delen de liefde voor Shakespeare.”

Lees vrijdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

.

Nu in het nieuws