Oudervereniging Vlinderboom en Groen Borgerhout vragen opnieuw verkeerslichten aan Gitschotellei

Print
Borgerhout - Groen Borgerhout en de oudervereniging van basisschool De Vlinderboom eisen dat het stadsbestuur nog deze zomer verkeerslichten met drukknop installeert aan het zebrapad op de Gitschotellei.

Sinds oktober vorig jaar staan de verkeerslichten aan het dubbele kruispunt van de Gitschotellei met de Cruyslei en de Vosstraat op knipperstand. De Gitschotellei is een drukke verkeersweg waar ook tramlijnen 4 en 9 door rijden. “Op dit moment regeert de wet van de sterkste”, zegt voorzitter Omar Al Jattari (Groen) van de Borgerhoutse districtsraad. “Kinderen jonger dan twaalf kunnen hier onmogelijk alleen oversteken. Het is wachten op het eerste zware ongeval. Het zebrapad leidt naar een ingang van het Te Boelaarpark waar basisschool De Vlinderboom is gevestigd waar duizend kinderen school lopen. Het is onverantwoord dat daar geen veilige oversteekplaats is.”

Ook Rebekka Deleu van de oudervereniging van De Vlinderboom vindt de situatie absurd en gevaarlijk. “Ik zie vaak mensen wachten aan de Gitschotellei om over te steken, omdat ze denken dat het verkeerslicht voor auto's nog op rood zal springen en niet weten dat het altijd een knipperlicht blijft.”

Groen Borgerhout verzamelde vorige week zestig handtekeningen van buurtbewoners, die vinden dat de situatie nog gevaarlijker is dan vroeger toen de verkeerslichten nog wel werkten. De Gitschotellei werd in de lente van 2015 heraangelegd. Slecht afgestelde verkeerslichten zorgden toen voor lange wachttijden voor automobilisten en sluipverkeer in de omliggende straten.

“De oplossing van schepen van Mobiliteit Koen Kennis om de lichten permanent op knipperstand te zetten kan niet rekenen op de steun van de buurt”, stelt Al Jattari vast. “Uit de reacties blijkt dat heel wat buurtbewoners willen dat er dringend iets wordt gedaan aan de onveilige oversteek voor voetgangers en fietsers.” Groen Borgerhout en de oudervereniging vragen daarom met aandrang dat deze zomer nog verkeerslichten met drukknop worden geïnstalleerd aan het zebrapad op de Gitschotellei.
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio