Toekomst dierenasiel in Antwerpen onzeker

Print

Voorzitters Eddy Schevernels en Els De Belder. Foto: Joris Herregods

Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai / Kontich - Het nieuwe dierenasiel van de Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming Antwerpen (KMDA) gaat in oktober in Kontich open. Of het Antwerpse dierenasiel blijft, is nog een open vraag.

Het voorbije weekend hield de KMDA opendeurdag in het dierenasiel in de Vosseschijnstraat 88 in Antwerpen. De oude gebouwen van het asiel in Kontich werden gesloopt, zodat alle dieren momenteel in het asiel in Antwerpen verblijven. In het asiel worden honden en katten opgevangen die verloren zijn gelopen, op pension komen of worden afgestaan.

“De top drie van de redenen waarom mensen hun huisdier afstaan is al jaren dezelfde”, zegt medewerker Glenn De Hondt. “Verhuis, allergie en financiële zorgen. Al hebben we dikwijls het raden naar de echte reden. Soms krijgen we het verhaal dat de hond plots agressief is geworden en daarom het huis uit moet, terwijl hier blijkt dat er met die hond niets aan de hand is. De gekste reden die ik ooit heb gehoord, is dat de hond niet langer paste bij de kleur van het nieuwe tapijt.”


“De probleemhond van vandaag is de jackrussellterriër”, zegt voorzitter Els De Belder van KMDA. “De jack russell oogt schattig, maar het is een uiterst energiek en temperamentvol beestje dat veel beweging en afleiding nodig heeft. Het is geen appartementshondje.”

Lees het hele verhaal maandag 11 mei in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio