Loes & Krikke Express: een koffiebar op het ritme van de seizoenen

Print
Borgerhout - Loes Rombouts en Krikke Festiëns zijn niet aan hun proefstuk toe. Als Loes & Krikke runnen ze een succesvol cateringbedrijf en seizoensrestaurant. Hun koffiebar op de hoek van het Laar en de Lammekensstraat is er een logisch verlengstuk van.

Loes Rombouts en Krikke Festiëns vielen voor de charme van hartje Borgerhout. “We zochten al een hele poos iets om de dalperiodes in ons cateringbedrijf te overbruggen”, vertelt Loes Rombouts. “We komen hier elke morgen voorbij wanneer we onze kinderen naar school brengen. Het pand was ons al vaak opgevallen. Het leek ons de geschikte plaats voor onze koffiebar.”

‘Koffiebar’ doet Loes & Krikke Express onvoldoende eer aan, want lekker eten is nooit ver weg. Loes Rombouts en Krikke Festiëns waren al aanhangers van slowfood voor dat trendy werd. Ze werken met dagverse producten die ze selecteren bij producenten die hun ecologische visie delen.
Dat is de reden waarom ze kozen voor een ambachtelijke koffiebranderij uit het Italiaanse Piemonte. “Guiliano Caffè levert koffie met een uitgesproken krachtige smaak, minder fruitig dan de koffie die nu vaak wordt geserveerd. De slowfoodfilosofie van deze koffiemaker sluit volledig aan bij onze visie op wat eten en drinken moet zijn.”

Lees het hele verhaal vrijdag 8 mei in Gazet van Antwerpen - editie Stad

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio