Borgerhout oefent voor Tour de France

Print

Kinderkoers. Foto: GVA

Borgerhout - Den Dreihoek maakt zich op voor de klassieker onder de Antwerpse recreatieve koersen. Op zondag 3 mei wordt vanaf 12.30u Den Dreihoekkoers gereden.

“We zijn in 2009 met deze koers gestart omdat we vonden dat onze buurt een amateurkoers miste”, zegt organisator Sam Mampuys. “Ondertussen zijn we aan de zevende editie toe en de koers wordt steeds populairder.” Er zijn koersen voor kleuters, kinderen, bakfietsers, stadsfietsers en de betere amateurs.
“Om iedereen al warm te maken voor de doortocht van de Tour de France op 6 juli kreeg het parcours een Franse insteek, met onder meer de Chicane du Vieux-Estaminet en L’enfer de Louis Moorkens. De winnaar van de amateurkoers krijgt een officiële wielertrui van de Tour”, zegt Mampuys.
Aan start en aankomst (kruispunt Van Geertsstraat en Dodoensstraat) is er kinderanimatie en muziek. Op de kasseistrook aan het Moorkensplein is er een 12 Voltsessie, een initiatief van Rataplan. Lokale bands gebruiken er groene stroom om op te treden. Het publiek wordt uitgenodigd om zelf energie op te wekken door op energiefietsen te trappen.Wie niets wil missen kan terecht in café Mombasa waar de koers op groot scherm kan gevolgd worden.
Den Dreihoekkoers wordt afgesloten met een barbecue en een afterparty in café Mombasa.
 

Praktisch

www.dendreihoekkoers.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio