© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

© jovb

1 / 12

Passe Partout zet vrouwen aan tot ondernemen

Het vrouwenfeest van Passe Partout Diversiteitsconsulenten, zondag 1 maart in de Roma, was aan zijn tiende editie toe. Het feest stond in het teken van onderwijs en vrouwelijk ondernemerschap.

Jo Van Beylen

Vlaams Parlementslid en senator Güler Turan (sp.a) had in haar gefilmde openingswoord een belangrijke boodschap voor de aanwezige vrouwen. “Vrouwen laat u niet afschrikken om te ondernemen. Heb vertrouwen, wees niet bescheiden en leer netwerken.”

“Tachtig procent van de jongeren met een allochtone achtergrond droomt ervan zefstandige te worden”, zei volksvertegenwoordiger Nahima Lanjri (CD&V), “maar de realiteit mag nooit uit het oog worden verloren. Wie wil slagen als ondernemer moet rekening houden met de administratieve kant.”

“Het potentieel is er”, volgens Vlaams Parlementslid Yasmine Kerbache (sp.a).“Het uitwerken van een idee en de goesting om er aan te beginnen zijn essentieel. Vrouwen moeten luisteren naar de ervaring van andere vrouwen en er zich door laten inspireren.”

Muziek en een modeshow met creaties van styliste Yachou Najat werden door de aanwezigen zeer gesmaakt. Najat is een goed voorbeeld van geslaagd vrouwelijk ondernemerschap. Haar modezaak

Modellera’s heeft twee vestigingen in Borgerhout.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio