Laatste fase werken in Weerstandlaan

Foto: Google Street View

Laatste fase werken in Weerstandlaan

Print
Hoboken - Op 25 oktober startte de aannemer met het plaatsen van rijbaankussens in de Weerstandlaan ter hoogte van de supermarkt en het kruispunt met de Frieslandstraat. Dit is de laatste fase van de werken in de Weerstandlaan.

De Weerstandslaan wordt tijdelijk éénrichtingsstraat in de richting van de Hendriklei. In principe zijn de werken half november afgerond.

De voorbije maanden werd het fietspad in de Weerstandlaan heraangelegd in asfalt en werd er in een bijkomende strook voorzien zodat fietsers minder last hebben van dwarsgeparkeerde auto’s dicht tegen het fietspad. Ook het voetpad is vernieuwd. Aan de kruispunten werd de zichtbaarheid verbeterd en werd er in meer groen voorzien.

Nu worden er rijbaankussens geplaatst ter hoogte van de supermarkt en het kruispunt met de Frieslandstraat. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: "Al deze ingrepen moeten de veiligheid voor de voetgangers, fietsers en schoolgaande jeugd sterk verbeteren. De straat wordt smaller en wordt zone 30."

"De fietsers hebben bovendien minder hinder van de geparkeerde wagens en de zichtbaarheid aan de hoeken verbetert’, gaat de districtsschepen verder. ‘Tot slot wordt door het aanleggen van de rijbaankussens ook de zone 30 afgedwongen. De werken gingen vlotter dan verwacht. De werf was voorzien tot eind 2016 maar we verwachten dat ze klaar zijn half november."

Het project kost 600.000 euro, waarvan het grootste deel door het district wordt gedragen. Voor de verkeersremmende ingrepen werd 80.000 euro voorzien vanuit de stad.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio