Kunstenroute in de Hobokense Polder

Print
Hoboken - Een aantal studenten van In Situ atelier beeldhouwen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Hoboken stellen een tiental werken tentoon in de Hobokense Polder. Op zondag 19 juni wordt deze expo officieel geopend.

Kunstliefhebbers die ook van de natuur houden, reserveren een plaats in hun agenda voor zondag 19 juni. Dan kunnen ze deelnemen aan de nieuwe kunstenroute in de Hobokense Polder. Ria Thys van Natuurpunt: 'Het thema waar de studenten dit schooljaar rond werkten, is Expo Expoten. 'Expoten' is een onbestaand woord, maar verwijst naar expo en exoten.'

'Een exoot is de status van een organisme dat zich heeft gevestigd in een land waar het oorspronkelijk niet vandaan komt', gaat Ria verder. 'Dit zal een onderliggend thema vormen, verborgen, subtiel en poëtisch weliswaar. De beelden en installaties staan opgesteld langs de oude spoorweg tussen United Caps en de Aciérie.'

Op zondag 19 juni kunnen bezoekers deelnemen aan een begeleide wandeling langs deze tentoonstelling. Tijdens de wandeling geven leerkracht-projectverantwoordelijke Erik Van In en zijn studenten uitleg over de geplaatste beelden.

Expo Expoten praktisch:

Zondag 19 juni, afspraak om 14 uur op de parking van United Caps (voorheen Procap), Schroeilaan Hoboken. De wandeling en receptie zullen ongeveer een tweetal uren in beslag nemen. Natuurpuntleden schrijven in verband met de receptie in voor deze wandeling bij Ria Thys. Breng mee: stevige wandelschoenen na vochtig weer, muggenmelk.
De expo is doorlopend te bezoeken van zondag 19 juni tot en met woensdag 29 juni. De Kunstenroute kan tot en met 29 juni vrij bezocht worden (Oude spoorweg en omgeving Aciérie).

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio