Asfalteringswerken Hendriklei en kruispunt Weerstandlaan – Hendriklei

Print
Hoboken - Vanaf 7 maart legt de aannemer de toplaag van de rijweg aan in de Hendriklei, tussen de Weerstandlaan en de Sint-Bernardsesteenweg. Ook het kruispunt Weerstandlaan-Hendriklei krijgt een nieuwe toplaag en de fietspaden krijgen een rode asfaltlaag.

Door de werken moet het verkeer een omleiding volgen langs de Sint-Bernardsesteenweg – Antwerpsesteenweg – Jan Van De Wouwerstraat. In de Krugerstraat is enkel verkeer mogelijk in de rijrichting van de Weerstandlaan. Als het weer meezit en alles volgens planning kan verlopen, zijn de werken afgerond op 14 maart.

De asfalteringswerken op de Hendriklei en het kruispunt Weerstandlaan-Hendriklei starten op 7 maart. Na de aanleg van de toplaag moet de rijweg nog even uitharden. Daarna worden het kruispunt en de Hendriklei weer opengesteld voor het verkeer. Ook de fietspaden in de Hendriklei krijgen tijdens deze periode een rode asfaltlaag.

Volgens de planning duren de werken ongeveer een week. Die timing kan wel verschuiven door ongunstig weer of andere onvoorziene omstandigheden.

Omleiding

Het kruispunt Weerstandlaan – Jan Davidlei – Hendriklei blijft tijdens de werken afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding langs de Sint-Bernardsesteenweg – Antwerpsesteenweg – Jan Van De Wouwerstraat.

In de Krugerstraat (tussen de Antwerpsesteenweg en de Weerstandlaan) zal tijdelijk enkelrichtingsverkeer ingevoerd worden in de rijrichting van de Weerstandlaan. Zo is er een vlottere verkeersdoorstroming in dit deel van de straat en op het kruispunt Zeelandstraat – Krugerstraat.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio