© dph

© dph

1 / 2

Kirsten Umans wint Trofee voor Sportprestatie 2015

Woensdagavond werden alle sportievelingen van Hoboken verwacht in het districtshuis. Daar werden de laureaten in de bloemetjes gezet. Als kers op de taart werden de winnaars van het Talent, Master, Team en Sportprestatie 2015 bekend gemaakt.

dph

Elke Hobokense laureaat mocht tijdens de huldiging een geschenk van het district ontvangen. Erwin Van den Sande (Sporza) zorgde naar goede gewoonte voor de presentatie van de huldiging. Bij de individuele sporters werd Kirsten Umans uitgekozen tot Talent van 2015 voor haar prestaties in het atletiek. Het jeugdteam dat volgens de jury de meest in het oog springende prestatie leverde, was DHW United Antwerpen meisjes -19. Deze dames werden Belgisch kampioen dameshandbal bij de meisjes jonger dan 19 jaar.

De titel van Master 2015 ging naar Dirk Van Kerckhove. Deze zwemmer werd afgelopen jaar niet alleen provinciaal en Vlaams Kampioen op de afstanden 1000 en 3000 meter, hij kaapte ook de titel van Belgisch Kampioen 2015 weg.

Het Team van 2015 was ZVC GS Beobank Hoboken. Deze zaalvoetballers werden in 2015 én landskampioen Belgische Zaalvoetbalbond BZVB én ze wonnen de Beker van België BZVB.

Ten slotte werd de grootste prijs, die van Sportprestatie 2015, uitgereikt. Hier eindigde Kirsten Umans opnieuw op de eerste plaats. Met haar prestaties in het speerwerpen vond de jury dat Kirsten de prijs meer dan verdiend heeft.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio