Nieuwe tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen

In de Hendriklei werd eerder al een verkeersplateau geplaatst, nu is het de beurt aan de Zeelandstraat Foto: stad Antwerpen

Nieuwe tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen

Print
Hoboken - De stad blijft middelen investeren in snelle, tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen. Eenvoudige, tijdelijke ingrepen zorgen ervoor dat er minder snelheidsovertredingen plaatsvinden, omdat het openbaar domein aangepast wordt aan het geldende snelheidsregime. De stad laat binnenkort een ingreep uitvoeren aan de Zeelandstraat in Hoboken.

De stedelijke Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid in Antwerpen besteedt jaarlijks een budget van 500 000 euro aan snelheidsremmende maatregelen op verschillende locaties in de stad.

In de Zeelandstraat in Hoboken komt ter hoogte van de huisnummers 58-60 een verkeersplateau. Naast het plateau plaatst de stad paaltjes en belijning, zodat daar niet geparkeerd kan worden.

Het is de bedoeling van de Stedelijke Staten-Generaal om projecten te blijven uitwerken in de buurt van schoolomgevingen, schoolroutes, zwarte punten en gevaarlijke wegsegmenten. De focus zal ook sterker liggen op woon- en schoolomgevingen en de functies die daarbij horen. De stad wil zo in praktijk met de nieuwe snelheidsremmende maatregelen de zone 30 effectief afdwingen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio