Najat Hasnouni-Alaoui wint trofee voor Sportprestatie 2014

Print

De winnaars van de hoofdprijzen Foto: dph

Hoboken - Sportieve Hobokenaars waren woensdagavond present in kasteel Sorghvliedt. Daar huldigde het district alle sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie leverden in hun discipline. Maar liefst 53 sportlaureaten mochten een trofee in ontvangst nemen. Daarnaast werden er vijf grote trofeeën uitgereikt. Tussen de gehuldigde sportlui zaten er kampioenen van provinciaal, Belgisch en zelfs wereldniveau.

Naar goede gewoonte nam Erwin Van de Sande, sportjournalist en eindredacteur van Sporza, de presentatie van de huldiging voor zijn rekening. Tussendoor interviewde hij verschillende sportlaureaten. Maar bij de uitreiking van de hoofdprijzen werd het echt spannend.

Kirsten Umans werd bekroond tot 'Individueel Talent 2014'. Ze werd Belgisch Kampioen in het speerwerpen bij de beloften. De voetballertjes van RVC Hoboken U9 mochten de trofee voor 'Jeugdteam 2014' in ontvangst nemen. Ultraloper Walter Packolet ging naar huis met de trofee 'Master 2014'. Hij liep onder andere de Marathon des Sables in de woestijn van Marokko. TTC SOKAH Hoboken, de tafeltennissers, werden bekroond met de trofee 'Team 2014'.

De laatste trofee van de avond was die voor 'Sportprestatie 2014'. Deze trofee werd gewonnen door Najat Hasnouni. Deze Hobokense sportvrouw blinkt uit in het boksen en thai-boksen. Bij de uitreiking was ze niet alleen erg blij maar ook verbaasd. 'Meestal vergeten ze mij bij dit soort evenementen', zei Najat. 'Het is dan ook ongelooflijk dat ik hier de hoofdprijs win. Hartelijk bedankt aan iedereen die voor mij gestemd heeft, maar ook een dikke merci voor mijn trainer: Renald De Vulder!'

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio