© Jan Brys

Therapeuten voor Jongeren opent maandag de deuren

Zowel in Brasschaat als in Schoten opent volgende week een TEJO. Dat staat voor Therapeuten voor Jongeren. Laagdrempelig, anoniem en gratis zijn de sleutelwoorden.

Jan Brys

De Brasschaatse schepen van Gezin Karina Hans (N-VA) kwam bij het begin van deze legislatuur met het idee aandraven. De CLB’s, Opvoedingswinkels en politie van Brasschaat en Schoten waren al langer vragende partij voor een TEJO, zoals die al in verschillende Vlaamse steden werkt.

“Jongeren kunnen anoniem hun verhaal kwijt. Ze worden onthaald door iemand met ervaring en geholpen door opgeleide therapeuten”, legt Hans uit. “Ik ben blij dat Schoten mee op de kar is gesprongen, want we zijn ervan overtuigd dat jongeren uit Brasschaat naar de TEJO in Schoten zullen gaan en andersom. Ik spreek nu voor Brasschaat alleen als ik zeg dat hier 11.000 jongeren schoollopen. Daar zijn heel wat jongeren met problemen bij. Dat kan gaan over pesten, relatieproblemen, negatief zelfbeeld, angst, stress en zo meer. Daarom moeten de twee TEJO’s een warm onthaal bieden.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio